Деликатес без месо: Бабури полни модри патлиџани

Деликатес без месо: Бабури полни модри патлиџани

Направете деликатесни полнети бабури.

Состојки:

  • 1 јајце
  • 4 бабури
  • сол
  • 100 мл. павлака
  • 1 модар патлиџан
  • бибер
  • оригано
  • 2 тиквички
  • 4 лажици масло

 

Подготовка:

  1. Се лупи и сече на коцки модриот домат, се ставаат зачини и се остава да стои половина час пред готвењето.
  2. Се лупат тиквичките и се рендаат на крупниот дел од рендето.
  3. Се загрева маслото па се пржи модриот патлиџан.
  4. Се ставаат и тиквичките и зачини и се пржи кратко заедно.
  5. Се мијат и чистат бабурите и се сечат по должина, па се премачкува тава со масло и се редат бабурите.
  6. Се мешаат павлаката со јајце и се премачкуваат бабурите со оваа смеса, па се става од смесата со модар патлиџан и тиквички.
  7. Се печат на 200 степени околу 25 минути.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text