Правило за црниот патлиџан – Вака ќе му излезе горчината

Правило за црниот патлиџан – Вака ќе му излезе горчината

Црниот патлиџан е здрава и вкусна намирница која се комбинира во многу салати и јадења.
Ако го печете има правила кои мора да ги следите.Секогаш оставајте го по лупењето или сечењето да стои со сол околу половина час да излезе горчината.

Исечете го по должина и најздраво е да го направите на скара.

Може да го направите и во плех во рерна со малку маслиново масло или лук.

 

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

Најдобар рецепт за домашен чизкејк

Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет

singlepost_text