Направете вкусен гулаш од печурки.
Состојки:
- 300 гр. буковка
- 300 гр. шампињони
- 300 гр. кромид
- 200 гр. морков
- 200 гр. компир
- 2 дл. пелат доматно пире
- 3 дл. масло
- 4 дл. вода
- сол, вегета, црвен пипер и бибер
Подготовка:
- Се ситни кромидот и се динста на масло, се долива вода, па се ставаат компирот и морковите сечени на коцки.
- Се ставаат сечени печурки и зачини.
- Се додава пелатот и 20 грама брашно.
- Се додаваат уште 2 дл. вода и се вари со мешање, околу 15 минути.
На здравје!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Чоколадни топчиња што се топат во уста
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
Најдобар рецепт за домашен чизкејк
Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет