Погача под сач: Крцкава, вкусна, се прави за миг

Погача под сач: Крцкава, вкусна, се прави за миг

Вкусно печиво кое ќе го обожавате!

Состојки:

  • 1 кг интегрално пченично брашно 
  • 1 лажица масло 
  • 1 лажичка сол 
  • 7 дл вода 
  • малку мед за премачкување (по желба)

Начин на подготовка:

  1. Измешајте брашно, масло и млака вода, посолете, доброзамесете, па оставете да отстои половина час до час.Премесете, направете погача, избодете ја со вилушка паставете ја во тепсија и печете под сач. 

     

  2. Кога ќе биде готова, оставете ја да се излади и по желбапремачкајте со мед.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text