Бамјата е вкусна и здрава и треба често да се јаде.Таа е извор на хранливи материи, има малку калории и масти, а најприсутна е во летните месице.
Нејзиниот вкус дозволува да биде додаток во многу јадења, а често се користи и како средство за згуснување.
Може да се пржи, вари, да се похува, да се прави во туршија.
Важно да знаете е дека не се прави во тепсии од бакар или месинг, Поради нивниот хемиски состав таа ќе поцрни.
Секогаш оставете ја да се загрее на собна температура.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи