Правила за готвење бамја – Овие две ‘цаки’мора да ги знаете

Правила за готвење бамја – Овие две ‘цаки’мора да ги знаете

Бамјата е вкусна и здрава и треба често да се јаде.Таа е извор на хранливи материи, има малку калории и масти, а најприсутна е во летните месице.

Нејзиниот вкус дозволува да биде додаток во многу јадења, а често се користи и како средство за згуснување.

Може да се пржи, вари, да се похува, да се прави во туршија.

Важно да знаете е дека не се прави во тепсии од бакар или месинг, Поради нивниот хемиски состав таа ќе поцрни.

Секогаш оставете ја да се загрее на собна температура.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text