Полнети јајца: Предјадење или вечера за само неколку минути

Полнети јајца: Предјадење или вечера за само неколку минути

Брзо, лесно, едноставно…

Состојки:

  • 10 гр црвена пипер
  • бибер
  • 12 јајца
  • 15 мл лимонов сок
  • 100 гр путер
  • 160 гр Тимко туна

Начин на подготовка:

  1. Сварете ги јајцата и оставете ги да се изладат, па излупете ги. Пресечете ги на половини и извадете ги жолчките.

     

  2. Туната од конзерва исцедете ја од масло и изгмечете со вилушка, па додајте жолчки, 100 гр путер, малку пипер, сок од лимон и бибер и разматете со миксер.

     

  3. Со добиената маса полнете ги јајцата, украсете со свежи зачински билки и оставете да се изладат.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text