Постојат неколку трикови за подготовка на совршени макарони. Се подготвуваат така што се варат околу 10 минути во солена вода, а важно правило е дека тие треба да се бели кога ги бирате.
Се чуваат на суво и проветрено место далеку од зачини кои им ја менуваат аромата.
Важи и правилото еден литар вода на 100 грама макарони.
Се мијат со ладна вода потоа и се цедат, па се ставаат во тава најчесто со јајца и млеко, додатоци по избор, а се печат додека убаво не поруменат.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи