Домашен бурек со месо од готови кори

Домашен бурек со месо од готови кори

Направете домашен бурек со месо…

Состојки:

  • 1/2 кг дебели кори
  • 3 мали шолји млеко
  • 1 мала шолја вода
  • 1 мала шолја масло
  • 1 лажичка сол

Состојки за фил:

  • 1 главица кромид
  • 100-150 гр мелено месо
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Пакувањето кори поделете го на два еднакви дела, а млекото, водата, маслото и солта загрејте ги. Направете фил.

     

  2. Потоа намастете плех и првата кора ставете ја сува, а останатите потопете ги во загреаната течност од масло, млеко, вода и сол.

     

  3. На половина наредени кори ставете фил, а преку ставете ги останатите кори кои исто така сте ги потопиле во течноста. Оставете да отстои половина час пред печење.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text