Иако бананите воглавно се јадат свежи, во замрзната состојба се попогодни за обработка во блендер при подготовка на разни витамински напитоци.Бананите прво излупете ги, преполовете ги, а потоа наредете ги на хартија и ставете ги некое време во замрзнувач.
Водете сметка бананите да не се допираат меѓусебно. Кога ќе стегнат, извадете ги од замрзнувач, ставете ги во класична кеса за замрзнување и вратете повторно да замрзнат.
Деталните упатства погледнете ги во ВИДЕОТО во прилог:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи