Нема ништо полошо од расипани јајца, труење од нив и потоа проблеми со стомакот.
Јајцата се вкусни и здрави, брзо се прават па се совршени за појадок или вечера, некогаш и за ручек, но важно е да не се расишпани.
Ќе проверите со помош на вода.Несвареното јајце пред варење или пржење ставете го во чаша со вода.
Водата треба д ае ладна, а ако јајцето потоне тоа значи дека е добро и здраво.
Во спротивно, ако исплива горе на површина на водата, значи дека се расипало и не треба да го консумирате.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи