За следниот ручек ви предлагаме месо во сос од пиво.
Состојки:
- 600 гр свинско филе
- масло
- сол
- бибер
- 1 главица кромид
- 2 чешниња лук
- 200 гр домашен доматен сос
- 1 лажица зачин
- 300 мл пиво
Начин на подготовка:
- Меосото посолете го и побиберете го по вкус. Пропржете го на кратко од двете страни да добие убава боја, па извадете го од тава.
- На тоа масло пропржете кромид и лук кој сте го исечкале и иситниле. Кога кромидот ќе биде готов, вратете го месото, прелијте со сос од домати, посипете со зачин, исечкан магдонос, па прелијте со пиво и покријте да се динста додека месото не омекне, околу 20 минути.
- Послужете со пире од компири, блитва или прилог по ваша желба.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи