Направете супер вкусно пилешко со пармезан и презла.
Состојки:
- 4 пилешки филеа
- 45 гр. презла
- 50 гр. пармезан
- 1 лажица маслиново масло
- 1 чешне лук
- 1 лажица сенф
Подготовка:
- Се загрева рерна на 220 степени.
- Се реди пилешкото на плех со фолија и се става сол и бибер горе, па се мешаат во сад презла со пармезан и маслиново масло, ситнет лук.
- Се премачкува секое парче пилешко со сенф и се валка во смесата, па се печат 15-20 минути парчињата.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
За диета здраво срце и висок притисок – една шолја е лек
Сок од домати – витамини и супер вкус
Слатка зимница: Домашен сок од крушки
Чаша на ден и ќе бидете здрави како дрен