Најкремави тестенини: Шпагети со млеко, пармезан и лук

Најкремави тестенини: Шпагети со млеко, пармезан и лук

Направете крем тестенини со млеко, пармезан и лук.

Состојки:

  • 30 гр. путер
  • 4 чешни лук
  • 2 шолји пилешки бујон
  • 1 шолја млеко
  • 220 гр. тестенини
  • 30 гр. пармезан и малку бибер и сол

Подготовка:

  1. Се топи путерот во тава и се става ситнетиот лук да се пржи со често мешање.
  2. Се додава пилешки бујон, млеко и тестенините, сол  и бибер.
  3. Се вари се заедно и се намалува оганот, се вари се заедно 18-20 минути.
  4. Се додава изрендан пармезан потоа.
  5. Се служи топло.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки