Грав без зејтин

Грав без зејтин

Вкусен грав без зејтин, одличен рецепт за посните денови.

Состојки:

  • 1 главица кромид
  • 2 чешниња кромид
  • 2 моркови
  • 2 пашканати
  • 300 гр бел грав
  • сол
  • бибер
  • ловоров лист

Начин на подготовка:

  1. Гравот потопете го во вода па ставете на рингла да зоврие. Кога ќе зоврие процедете го и таа вода истурете а, а во тенџерето со грав ставете друга, чиста вода.

     

  2. Додајте сечкан кромид, морков и пашканат па гответе околу еден час. Додајте зачини и тргнете од рингла.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text