Знаете ли колку време и треба на храната да се свари во желудникот?
На овошјето и зеленчукот 30 минути, а исклучот е морковот и зелката на кои им требаат до три часа.Рибата иако е лесна и требаат 3 часа.
Варивата се варат 4 часа, додека млечната храна различно, киселото млеко 2 часа, сирењето 3 часа, како и кашкавалот.
Масната храна од 5-10 часа.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука