Компири со пармезан и павлка

Компири со пармезан и павлка

Одличен рецепт за лесен ручек или вкусен прилог…

Состојки:

  • 1/2 кг компири
  • 50 гр пармезан
  • 500 мл павлака за готвење
  • сол
  • бибер
  • зачини по желба
  • 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Најпрво излупете ги компирите и кратко гответе ги, а потоа исечкајте ги на плочки.

     

  2. Додајте ги останатите состојки и сè заедно излејте во сад за печење. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени.

     

  3. Кога компирот ќе „зажари“, извадете го од рерна, па излејте го вишокот течност. Вратете го компирот во рерна уште пет минути и вашиот ручек е готов.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text