Направете вкусна пита со тиквички која мами со вкусот.
Состојки:
- 500 гр. тиквички
- 200 гр. кашкавал
- 100 гр. лебни трошки
- 150 гр. брашно
- ½ кеси прашок за пециво
- 4 јајца
- 150 мл. јогурт
Подготовка:
- Се рендаат и посолуваат тиквичките и се оставаат десетина минути да пуштат вода.
- Се цедат потоа од водата.
- Се мешаат лебните торшки со брашното и прашок за пециво.
- Се ренда кашкавалот и се додаваат тиквичките и се додаваат матените јајца со јогурт и масло, па смесата од брашно и лебни трошки.
- Се става сол по желба.
- Се загрева рерна на 200 степени и се зема плех со димензии 23-24 сантиметри.
- Се става смесата и се пече на 200 степени околу половина час.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт