Овој чуден јапонски колач за брзо време стана хит на интернет, иако се работи за многу едноставен рецепт.За да го направите потребни ви се желатин и вода, а оригиналниот рецепт користи оризово брашно.
Десертот е изум на компанијата „Kinseiken Seika”, а неговиот назив на јапонски е „Mizu Shingen Mochi“.
Идејата била да се направи голема бистра капка вода, која е толку вкусна што не и треба арома. Колачот не е стабилен, па после 30 минути на собна температура целосно ќе се растопи, ако не го изедете.
Во видео прилогот во продолжение погледнете како да го направите:
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки