Колку долго се вари грашокот – Плус правила за употреба

Колку долго се вари грашокот – Плус правила за употреба

Грашокот е зеленчук кој е здрав и корисен и често треба да се јаде.

Пред да се вари треба да отстои преку ноќ во вода на собна температура.

На еден килограм грашок се ставаат 3 литри вода.

Се вари без капак час и половина.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text