Направете си сами дома кори за лазања.
Ви требаат само 4 јајца, 400 грама брашно и сол.
Се ставаат едно по едно јајцата во брашното и се става прстофат сол.
Се меси тестото да биде меко, се меси околу 15 минути.
Се остава со крпа да нарасне 30 минути.
Се става брашно на работната маса и се развлекува со раце, па со оклагија тестото.
Целта е да биде многу тенко.
Се сечат правоаголници од него.
Се варат 5 минути во врела вода.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука