Трикови за совршено варено цвекло – Вака ќе биде меко и нема да ја изгуби бојата

Трикови за совршено варено цвекло – Вака ќе биде меко и нема да ја изгуби бојата

Цвеклото е зеленчук кој  помага со своите богати состојки, особено фолната киселина.

Ако го варите цвеклото, тоа секогаш нека биде со кора, бидејќи така нема да ги загуби лековитите својства.

Исто така, не треба да се готви повеќе од 15 минути.

 

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

singlepost_text