Запечени макарони – Деликатес на трпеза

Запечени макарони – Деликатес на трпеза

Направете едноставни запечени макарони со богат фил.

Состојки:

  • 125 гр. макарони
  • 40 гр. шунка
  • 1 лажица маргарин
  • 200 гр. павлака за готвење
  • 2 јајца
  • 20 гр. рендан пармезан
  • 40 гр. рендан кашкавал
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Се варат макароните во солена вода, па се цедат.
  2. Се загрева рерната на 180 степени, а шунката се сече на коцки и се пржи на маргаринот.
  3. Се меша со макароните, па се става во подмачкан огноотпорен сад.
  4. Се матат јајцата со павлаката, се става пармезан и кашкавал, се става сол и бибер.
  5. Се става се врз макароните и се пече 30 минути.

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

 

 

singlepost_text