Одличен начин да ги искористите сувите кори кои почнале да пукаат.
Состојки:
- 300 гр готови кори
- 200 гр сирење
- 200 мл јогурт
- 50 мл масло
- 1/2 прашок за печиво
- 3 јајца
Начин на подготовка:
- Корите за гибаница искинете ги. Јајцата разматете ги па додајте издробено сирење и јогурт, како и прашок за печиво, изедначете. Во тоа додавајте по малку кори и мешајте додека корите не се измешаат со филот.
- Намастете тепсија со масло па ставете ги корите и израмнете со вилушка. Печете на 200 степени околу 45-50 минути.
- Послужете топло со јогурт или кисело млеко.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука