Наједноставен рецепт за гибаница

Наједноставен рецепт за гибаница

Одличен начин да ги искористите сувите кори кои почнале да пукаат.

Состојки:

  • 300 гр готови кори
  • 200 гр сирење
  • 200 мл јогурт
  • 50 мл масло
  • 1/2 прашок за печиво
  • 3 јајца

Начин на подготовка:

  1. Корите за гибаница искинете ги. Јајцата разматете ги па додајте издробено сирење и јогурт, како и прашок за печиво, изедначете. Во тоа додавајте по малку кори и мешајте додека корите не се измешаат со филот.
  2. Намастете тепсија со масло па ставете ги корите и израмнете со вилушка. Печете на 200 степени околу 45-50 минути.
  3. Послужете топло со јогурт или кисело млеко.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text