Пилешкото месо нема да се распадне и залепи – Има мал трик

Пилешкото месо нема да се распадне и залепи – Има мал трик

Пилешкото месо е вкусно и здраво, а постои трик да се направи повкусно.

Имено, пред печење премачкајте го со лимонов сок.

Ќе биде вкусно и ароматично и нема да се лепи и распаѓа.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

singlepost_text