Важно правило – Вака тестенините нема да се лепат и распаѓаат

Важно правило – Вака тестенините нема да се лепат и распаѓаат

Кога варите тестенини има многу трикови за подобар вкус, а еден од најважните е поврзан со солта.

Ако сакате да се вкусни тестенините, да не се распаднат и да немаат горчлив вкус, ставете сол дури откако ќе зоврие водата, а не претходно додека е ладна.

Ќе бидат вкусни, нема да се лепат и распаѓаат.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text