Повалкани се од врата на тоалет – Предмети кои често треба да ги менуваме во кујна

Повалкани се од врата на тоалет – Предмети кои често треба да ги менуваме во кујна

Крпите и предметите за цедење садови се неизбежен дел од кујната, но кријат голема опасност.

Тие се легло на бакетрии и според британските истражувања, имаат 85 отсто повеќе бактерии на себе со долго користење, отколку вратите на тоалет.

Голем извор се на зарази, па се менуваат често.

Може да дојде до инфекции и кожни болести.

Повеќе на Gotvi.mk:

ВИДЕО: Шеф Марк де Јонг во живо од натпреварот помеѓу Манчестер и Реал

ФОТО: Марк од „Брза кујна” ја покажа ќерката

ФОТО: Погледнете во чија прегратка заврши Марк од „Брза кујна”

ФОТО: Марк од Брза кујна ја покажа сопругата

ФОТО: Водителката изненади – ова се новите Марк и Никола во „Брза кујна”

Шеф Марк Де Јонг најави голем кулинарски настан годинава во Македонија

ФОТО: Еве како Марк де Јонг го честиташе Денот на готвачите

ФОТО: Марк од „Брза кујна” ги израдува колегите

singlepost_text