Овој рецепт е малку поинаков од „традиционалниот“, но вака подготвените ќофтиња се уште повкусни.
Состојки:
- 2 јајца
- 75 мл вода
- 1 главица кормид
- 110-115 гр презла
- 100 гр рендан пармезан
- 2 чешниња лук
- 2 лажички сув зачин
- 1 лажичка сол
- 1/4 лажичка бибер
- 900 гр мелено говедско месо
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 190 степени. Во поголем сад измешајте јајца, вода, кромид, презла, пармезан, лук и сув зачин, па се добро измешајте. Во тоа додајте месо, па повторно измешајте за состојките да се соединат, а потоа вадете парчиња од смесата и обликувајте топчиња со саканата големина.
- Редете ги во плех обложен со хартија за печење и печете 15-18 минути.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука