Ако имате фритеза дома, ви нудиме златни правила за совршено пржење.
Важно е пред се фритезата да е секогаш добро сочувана и чистена редовно, како и маслото да е со добар квалитет.
Температурата пред самото пржење треба да е 160-180 степени.
Најважното правило е соодносот меѓу маслото и намирниците кои се пржат, соодносот треба да биде 1 спрема 10.
Корпата не треба да биде наполнета повеќе од половина.
Замрзнатите производи се ставаат директно во фритеза.
Се избегнува додавање сол и други зачини при пржењето.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Ослободете се од стресот со 5 минутна масажа на прстите
Студени раце и стопала? Еве на кои здравствени проблеми може да укажуваат
5 природни маски за лице против акни
Природен рецепт кој го лечи болното грло
Кои чаеви помагаат при слабеење?
Вежбате, а резултатите се слаби? Еве што да јадете
Совети кои дерматолозите нема да Ви ги откријат
Рецепти за природни, а ефикасни маски за лице за зимските денови