Батаци на скара – идеален ручек

Батаци на скара – идеален ручек

Вкусни и сочни батаци подготвени на скара.

Состојки:

  • 5-6 помали пилешки батаци
  • 50 гр путер
  • 1 чешне лук
  • 1 лажица сечкан магдонос
  • сол
  • сув зачин
  • 3 лажици сок од лимон
  • 2 лажици маслиново масло

Начин на подготовка:

  1. Исчистените и измиени батаци на неколку места засечете ги со нож. Путерот растопете го и додајте сув зачин. Премачкајте ги батаците.

     

  2. Исчистете кромид и лук, додајте магдонс и масло па измешајте во блендер. Со добиената смеса истријте ги батаците и оставете ги да отстојат 30 минути. Потоа префрлете ги на скара и печете ги од сите страни додека не поруменат. Готовите батаци пропрскајте ги со сок од лимон и веднаш послужете.

Добар апетит!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text