Направете вкусни лазањи.
Состојки:
- 1 пакување кори за лазања
- 300 гр. мелено месо
- 1 главица кромид
- 250 гр. доматно пире
- кашкавал, бибер и сол
- 4-5 лажици масло за бешамел
- 4-5 лажици брашно
- 300 мл. млеко
Подготовка:
- Се сече ситно кромидот и се динста со доматното пире.
- Се додава меленото месо со сол и бибер и се остава се убаво да згусне.
- Се прави бешамел во друга тава со тоа што се загрева масло со брашно и се додава млеко.
- Можете да ставите и оригано по вкус.
- Се зема плех и се става ред кори, па сос со меленото месо па бешамел и така се додека има смеса и кори.
- Се завршува со кори и горе се става само бешамел и кашкавал.
- Се пече на 200 степени околу половина час.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте