Деликатес кој сите го сакаат, компир полнет мелено месо.
Сосотјки:
- 10 компири
- 500 гр. мелено месо
- 100 гр. кашкавал
- 1 јајце
- зачини и маргарин
Подготовка:
- Се мие и лупи компирот и му се длаби внатрешноста.
- Се вари 3-4 минути во врела солена вода, па се вади.
- Се меша месото со зачини, сол, бибер, вегета, па се става јајце да се изедначи и се полнат компирите кои ќе ги ставите на тава со маргарин.
- Се става маргарин и врз секој компир.
- Се полнат и се печат на 200 степени 30 минути.
- Горе пред крај ставете кашкавал и вратете да се растопи уште 10 мин.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна