Компир полнет мелено месо и кашкавал

Компир полнет мелено месо и кашкавал

Деликатес кој сите го сакаат, компир полнет мелено месо.

Сосотјки:

  • 10 компири
  • 500 гр. мелено месо
  • 100 гр. кашкавал
  • 1 јајце
  • зачини и маргарин

Подготовка:

  1. Се мие и лупи компирот и му се длаби внатрешноста.
  2. Се вари 3-4 минути во врела солена вода, па се вади.
  3. Се меша месото со зачини, сол, бибер, вегета, па се става јајце да се изедначи и се полнат компирите кои ќе ги ставите на тава со маргарин.
  4. Се става маргарин и врз секој компир.
  5. Се полнат и се печат на 200 степени 30 минути.
  6. Горе пред крај ставете кашкавал и вратете да се растопи уште 10 мин.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

singlepost_text