Направете венец од стар леб, деликатес наместо да го фрлите.
Состојки:
- 10 кришки стар леб
- 30 гр. маргарин
- 150 гр. колбаси
- 150 гр. кашкавал
- 2 јајца
- 50 гр. сирење
- сол, бибер, оригано, вегета
- 1 домат
Подготовка:
- Се премачкува секоја кришка со маргарин и се става малку сол, се редат во плех како венец, благо потпрени една на друга.
- Се сечат колбасите на кругови и се става на секоја кришка по две парчиња, се ставаат и по две парчиња домат на секоја кришка, па кашкавал горе.
- Се става горе бибер, оригано, вегета по избор и со смесата со изматени јајца се преливаат кришките.
- Се става и рендано сирење и горе пак рендан кашкавал.
- Се пече на загреана рерна на 180 степени додека порумени.
На здравје!
Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Вкусна боранија со поховано пилешко
Здраво, вкусно, едноставно: Стар рецепт за боранија
Ручек со боранија и компир – вкусни чинии на трпеза