Кога штети лимонот – Може да предизвика сериозни проблеми

Кога штети лимонот – Може да предизвика сериозни проблеми

Лимонот е здрав и вкусен богат со витамини особено витамин Ц, а главното прашање е дали го дразни желудникот.

Многу луѓе пијат вода со лимон наутро, а тоа може да ја наруши работата на желудникот.

Се зголемува желудочната киселина.

Ако се претерува со користењето лимон, се зголемува можноста за гастрит, дури за чир.

Јадете лимон или пијте лимонада кога ви е полн желудникот, во спротивно е штетно.

singlepost_text