Јаболките штетат на другото овошје – Ова мора да го знаете

Јаболките штетат на другото овошје – Ова мора да го знаете

Јаболките се вкусни и здрави, а помагаат за многу болести.

Она што малкумина го знаат за нив е дека тие испуштаат етилен со кој кога стојат во сад со други овошја, тие побрзо скапуваат.

Бананите побрзо црнеат до јаболки, киви, манго.

singlepost_text