Проверете дали маслиновото масло е квалитетно – Има мал трик

Проверете дали маслиновото масло е квалитетно – Има мал трик

 

Маслиновото масло е едно од најздравите, а и многу популарни особено на нашите простори.

Како да видите дали е навистина квалитетно?

Ставете малку маслиново масло во мала шолја.

Прекријте го врвот на шолјата со дланка додека ја протресувате течноста.

Така ќе се ослободи аромата од маслото, а нема да искапе.

По една минута приближете го носот и тргнете ја дланката, ако малсиновото масло е квалитетно ќе има силен и налутникав мирис.

Ако не го почувствувате, значи не е квалитетно или право маслиново масло.

singlepost_text