Кога немате многу време за подготовка на ручек, оваа чорба ќе биде сјаен оброк.
Состојки:
- 1/4 кг јунешко (може и говедско) или пилешко без коска
- 1 праз
- 2 моркови
- 1 главица кромид
- сол
- бибер
- зачини
Начин на подготовка:
- Исечкајте месо, ставете во тенџере, налијте вода и зачинете.
- Зеленчукот исечкајте го што поситно и додајте го во чорбата.
- Ако има многу пена, отстранете ја.
- Гответе околу половина час и послужете топло.
Добар апетит!
Повеќе поврзани вести на Готви.мк
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат