Кој може да одолее на бело топло чоколадо во овие студени денови…
Состојки:
- 4 шолји млеко
- 30 гр шеќер
- малку екстракт од ванила
- 90 гр бело чоколадо
- 3 лажички густин
Начин на подготовка:
- Ставете го млекото да се грее. Додајте шеќер, густин, екстракт од ванила и измешајте. Со постојано мешање додајте искршено бело чоколадо.
- Гответе на оган додека млекото не зоврие и белото чоколадо не се растопи до крај, со постојано мешање. Ставете во шолји и послужете ведаш.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути