Рузмаринот има своја традиционална вредност на нашите простори, покрај тоа неговите лековити својства се неприкосновени.
Дали сте знаеле дека оваа билка се користи за подобро памтење, потенција, низок притисок.
Чајот од рузмарин можете да го засладите, но избегнувајте ги вештачките засладувачи.
Се препорачува исто така оваа билка да ја коносумирате и во вид на зачин.
Она што е важно да се напомене, е дека чајот од рузмарин не се препорачува за време на бременост и доење.
Начин на подготовка:
- Со 2 дл врела вода прелијте една лажичка сушен рузмарин. Поклопете го садот и процедете после 10 минути.
ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал
Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви