Ако готвите со вентилатор во рерната во кујната, тогаш треба да го знаете ова.
Топлиот воздух циркулира и побрзо се спремаат јадењата, побрзо заруменуваат, месото за пократко време станува сочно и меко.
Сепак, кога готвите со вентилатор во рерна внимавајте на ова:
Колачите се печат на тивок оган и добро е да не се користи вентилатор.
Кога се пече јадење на висока температура и подолго е неопходен вентилаторот.
Тој додава дополнителни 20 степени.
Ако треба да печете на 200 степени со вентилатор, тогаш поставете ја рерната на 180.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко