Лут сос од домати за јадења од црвено месо и плескавици

Лут сос од домати за јадења од црвено месо и плескавици

Подгответе лут сос и збогатете го вкусот на јадењата од црвено месо.

Состојки:

  • 125 мл маслиново масло
  • 10 чешниња лук
  • 730 гр излупени домати
  • сол
  • 3 лути пиперки

Начин на подготовка:

  1. Загрејте масло на слаб оган, додајте исечкани домати и цел лук. Посолете и ставете исечкани пиперки и полупоклопено гответе најмалку 60 минути.

     

  2. Сосот добро оди со плескавици и црвено месо.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта