За само 10 минути подгответе неодолива чоколадна торта…
Состојки:
- 200 гр чокоалдо за готвење
- 80 гр путер
- 4 јајца
- прстофат сол
- 50 гр шеќер
- рендана кора од портокал
Начин на подготовка:
- Рерната загрејте ја на 180 степени. Путерот и чоколадото заедно растопете ги на пареа со повремено мешање. Калапот за печење премачкајте го со путер.
- Кога чоколадото ќе се растопи додајте шеќер, а потоа во смесата измешајте една по една жолчка. Белките разматете ги со прстофат сол. Цврстиот снег од белки лесно додајте го во чоколадната смеса. Готовата смеса излејте ја во калап за печење.
- Колачот печете го околу 20 минути, а кога ќе биде готов оставете го малку да се излади. Послужете со топка сладолед од ванила.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Полнет ананас со ориз и пилешко