Поховано пилешко месо со сенф: Подобро не сте пробале

Поховано пилешко месо со сенф: Подобро не сте пробале

Направете највкусно поховано пилешко месо.

Состојки:

  • 800 гр. пилешко месо
  • 2 јајца
  • малку брашно
  • малку сенф
  • сол, презла, вегета, гриз
  • масло

Подготовка:

  1. Се сече на тенки шницли месото, па се посолува и благо се премачкува со сенф.
  2. Се става во сад со брашно, па две изматени јајца, па чинивче со малку презла, вегета и гриз.
  3. Се пржи на врело масло.

Поврзани вести на Готви.мк:

Зеленчукова супа

Ладна супа за врелите летни денови

Крем супа од моркови

Телешка супа со куркума и брокула

Мисиркина супа со јајце

Пролетна супа

Јагнешка чорба по традиционален рецепт

Крем чорба од тиква и компири

 

 

singlepost_text