Зеленчукот нема тешко да мириса и да се распадне – Ставете го ова при варењето

Зеленчукот нема тешко да мириса и да се распадне – Ставете го ова при варењето

Кога вариме зеленчук потребно е да ставиме едно мало лажиче сода бикарбона, а причината е тој да ја задржи бојата и да ги елиминира силните мириси.

Помага и за да не се распадне зеленчукот при самото варење.

Се става откако ќе зоврие водата, 5 минути пред да го ставите зеленчукот во неа.

singlepost_text