Оклагијата и сукалата се неоподни за кифлички, пити и теста, а потребна е посебна грижа за нив.
Не се перат во машина за садови или на висока температура. Доволно е да гиставите во вода да искиснат, а прво со сува крпа тргнете го брашното и остатоците, па потоа поминете ги со влажна крпа, па пак со сува.
Потоа нека се исушат сами до крај.
Може да ја перете и нормално со вода и детергент, но да внимавате бидејќи таа не треба долго да е во вода.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот