Не се мие како другите садови – Вака најубаво се чистат сукалата

Не се мие како другите садови – Вака најубаво се чистат сукалата

Оклагијата и сукалата се неоподни за кифлички, пити и теста, а потребна е посебна грижа за нив.

Не се перат во машина за садови или на висока температура. Доволно е да гиставите во вода да искиснат, а прво со сува крпа тргнете го брашното и остатоците, па потоа поминете ги со влажна крпа, па пак со сува.

Потоа нека се исушат сами до крај.

Може да ја перете и нормално со вода и детергент, но да внимавате бидејќи таа не треба долго да е во вода.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text