Ако сакате совршено пире од компири, има мал трик.
Сите од нас го прават вака, вариме компири и го цедиме, ставаме путер, млеко и се соединуваме, но тоа е грешно.
Компирот има деликатен вкус, па затоа наместо да се вари во вода, треба да се свари во млеко со путер.
Така ќе биде мек, со супер вкус и без грутки.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ