Алуминиумската фолија има голема намена во кујната, а важно е да се знае правилото на која страна треба да се пече храната.
Додека едната е сјајна и исполирана, другата е мат. Тоа е резултат на процесот на производство, а тоа влијае врз подготвувањето на храната.Некои произведувачи тврдат дека храната ставена на мат страната и замотана во неа пружа максимална ефикасност. Но, без оглед на која страна сте ја ставиле, алуминиумската филија ќе осигура еднакво добар ефект и во замрзнувањето и во подготвувањето храна.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот