Колку долго се чува исецкана отворена салама – Важно правило

Колку долго се чува исецкана отворена салама – Важно правило

Намирниците е многу важно да ги купуваме со рок, па да внимаваме и додека се во фрижидер како и колку долго ги чуваме.

Саламата која е отворена и исечена на кругови може да се држи во ладилник од три до пет дена.

Во замрзнувач и два месеци.