Три најздрави видови риба – Многу му помагаат на телото и полни се омега три

Три најздрави видови риба – Многу му помагаат на телото и полни се омега три

Доктортите и нутриционистите ја препорачуваат и треба да се јаде често.

Рибата е најздрава на планетата, а има протеини, омега 3, клучи за нервниот систем и мозокот, важни и за помнење и учење.

Најздрави видови се лосос, сардина и скуша.

Имаат масни киселини и витамини А и Б, Д и калциум.

Со нив треба да се внимава само на коските, а треба да ги јадете често.