Брзо и лесно направете сочни лазањи…
Состојки:
- 1 пакување лазањи
- 800 гр мелено месо
- 3 лажички сув зачин
- 1 главица кромид
- 300-400 мл пасирани домати
- 400 гр гауда
- 500 мл бешамел сос (готов или домашен)
Начин на подготовка:
- Меленото месо пропржете го на кромид, додајте сув зачин и пасирани домати па гответе додека не згусне.
- Во длабок сад наредете по ред: малку бешамел, ред лазањи, мелено месо, рендано гауда сирење. Постапката повторете ја три пати, поклопете со кора за лазањи и на крај прелијте со останатиот бешамел сос.
- Печете на 220 степени 30 минути.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука