Сите домаќинки знаат дека и рецептите за сласни колачи и торти одат со прстофат сол, но еве која е тајната и зошто се става сол.
Солта е важна состојка која го јакне вкусот на колачите и го дефинира самиот вкус.
Ако не се додаде сол, верувајте колачот нема да го достигне совршеното ниво на вкусот , но важно е да е прстофат сол, а не повеќе.
Солта особено добро се слага со чоколадо во десертите и го нагласува вкусот.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука